Hírek

Most kell okosnak lenni: kihívás elé állítják az egészségügyi rendszert az elhalasztott kezelések (Portfolio)

A kormányoknak már most készülniük kell a pandémia utáni helyzetre, fontos, hogy ne csupán kiadásként tekintsenek az egészségügyi kasszára, hanem sokkal inkább befektetésként - fogalmazott Nick Meadows, a londoni PwC Strategy& üzletágának igazgatója.

Közzétéve: 2021.03.31.
Kategória: Hírek

Ritka Betegségek Világnapja: egyre jobb eséllyel indulnak a magyar betegek, de még van mit tenni

Magyarországon mintegy 600 ezer embert érintenek a ritka betegségek. Hazánk a régióban éllovasnak számít: az Európai Gyógyszerfelügyelet által engedélyezett, e betegségcsoportot érintő készítményeknek mintegy 40 százaléka elérhető a magyar betegek számára.

Közzétéve: 2021.02.26.
Kategória: Sajtóközlemények, Hírek

Nagy ugrás jön a rákbetegségek gyógyításában (Inforádió)

Egyre nagyobb hatékonysággal gyógyíthatók az onkológiai betegségek – mondta az InfoRádiónak az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatója, Dr. Holchacker Péter.

Közzétéve: 2021.02.07.
Kategória: Sajtómegjelenések, Hírek

Rákellenes Világnap: a legmodernebb terápiák gyors hozzáférése új esélyt jelent a betegeknek

Az Európai Unión belül Magyarországon a legmagasabb a diagnosztizált daganatos megbetegedések száma a 2018-as adatok alapján: hazánk mind a vastagbelet, mind a tüdőt érintő rákos megbetegedéseket tekintve az első helyen áll.

Közzétéve: 2021.02.03.
Kategória: Sajtóközlemények, Hírek

Egy év alatt vakcina? (Millásreggeli)

Hogyan sikerült az innovatív gyógyszeriparnak globális összefogás keretében egy éven belül hatékony, biztonságos vakcinákat fejlesztenie a koronavírus ellen?

Közzétéve: 2021.01.12.
Kategória: Sajtómegjelenések, Hírek