Hírek

Koronavírus: a gazdaság újraindításához elengedhetetlenek a stabil egészségipari szereplők

Az innovatív gyógyszergyártók támogatják a Kormány válságkezelő lépéseit, ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy a jelenlegi krízis jellegéből fakadóan a gazdaság újraindításához elengedhetetlen a stabil egészségipari szereplők, így a fejlesztésorientált gyógyszercégek közreműködése is.

Közzétéve: 2020.05.07.
Kategória: Sajtóközlemények, Hírek

Az innovatív gyógyszergyártók 1000 táblagéppel támogatják az egészségügyi szakdolgozók gyermekeinek otthoni tanulását

Az innovatív gyógyszergyártók egyesült erővel dolgoznak a koronavírus elleni küzdelemben, és támogatják a járványügyi helyzet hatékony kezelését biztosító kormányzati és hatósági intézkedéseket.

Közzétéve: 2020.04.23.
Kategória: Sajtóközlemények, Hírek

A gyógyszeripar egységesen támogatja a koronavírus terjedésének megakadályozását célzó kormányzati intézkedéseket

A gyógyszeripari és -forgalmazói érdekvédelmi szervezetek egységesen támogatják koronavírus okozta fertőzések terjedésének fékezése érdekében bevezetésre került kormányzati intézkedéseket.

Közzétéve: 2020.03.13.
Kategória: Sajtóközlemények, Hírek

Ismét növekszik Magyarországon a táppénzes napok száma

Az elmúlt években ismét emelkedett Magyarországon a táppénzes napok száma, valamint az ehhez kapcsolódó egészségbiztosítási kiadás is. A krónikus vagy súlyosabb betegségekből eredő társadalmi költségek visszafogására több lehetőség is kínálkozik, az egyik hatékony megoldás a megelőzés és az innovatív terápiák szélesebb körű támogatása lehet.

Közzétéve: 2020.03.03.
Kategória: Sajtóközlemények, Hírek

Új elnököt választott az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete

Dr. Kókai-Nagy Ákos személyében február közepétől új elnök képviseli az AIPM-et. A Biogen gyógyszeripari vállalat több éves külföldi vezetői tapasztalattal rendelkező magyarországi ügyvezetőjének megválasztására azt követően került sor, hogy lejárt Dr. Vereckei Péter kétéves elnöki mandátuma.

Közzétéve: 2020.02.24.
Kategória: Sajtóközlemények, Hírek